Samtaler med et træ

“Informationssamfundet er et sted, hvor alle træer vender på hovedet.”

Samtaler med et træ

Samtaler med et træ

Sådan begynder dialogen i bogen “Samtaler med et træ”, skrevet af Carsten Graff. Bogen er bestemt ikke ny – jeg læste den, da den udkom i 1996. Men det er til dato den bog, der har haft den grundigste inflydelse på mit syn på IT. Det er interessant at se, at hvor vi med bla. Etisk Råd har alverdens restriktioner omkring bioteknologi, så tager vi nærmest ukritisk al ny informationsteknologi til os. “Samtaler med et træ” stiller relevante kritiske spørgsmålstegn ved denne fascination.

Jeg anbefaler alle at købe den og læse den – ikke mindst folk i mit eget fag. Den kan stadig købes for kr. 100,- ved at kontakte kade@stemningshotellet.dk.

Jeg har netop lige købt den igen, fordi mit oprindelige eksemplar er væk. Den ligger sikkert hos en eller anden stakkel, som jeg har prakket den på. Det sjove er, at mit køb netop nu falder sammen med, at bogen udkommer i en engelsk version på det amerikanske marked.

Jeg venter på, at den kommer med posten, og jeg glæder mig meget til at læse den igen. Det bliver som at besøge en god gammel ven, jeg ikke har set i mange år. Og jeg er spændt på, om den stadig holder – 13 år efter at den udkom.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *