Nye muligheder for outsourcing og joint-ventures i Bangladesh

I slutningen af januar var jeg på rejse til Bangladesh, hvor jeg deltog på en IT-messe i hovedstaden Dhaka. Anledningen var som medlem af en delegation sammensat af Håndværkerrådet og ITC, som ønskede at undersøge mulighederne i og niveauet for Bangladesh’ IT-branche. Delegationen bestod af repræsentanter fra danske og hollandske virksomheder.

Arrangementet var fantastisk godt sammensat af ITC (thank you Martin Labbé). På messeområdet havde ITC arrangeret et lokale, hvor vi kunne sidde i ro og fred og mødes med en række virksomheder, som vi havde udvalgt på forhånd udfra et stort virksomhedsindeks. Efterfølgende var vi på besøg hos så mange af virksomhederne som muligt.

Nogle af de interessante og positive observationer, som vi gjorde var:

 • Bengalerne er meget stolte og bevidste om deres evner. De mødte os i øjenhøjde som ligemænd og ikke som “underdanige”.
 • De er utrolig godt forberedte til møderne, de kom gerne 2 eller 3 repræsentanter fra samme firma, og alle kunne bidrage til samtalen.
 • Meget motiverede, engagerede ambitiøse og visionære.
 • Højt uddannelsesniveau og gode tekniske evner.
 • Generelt god ledelse.
 • Mange af virksomhederne har ejere/ledere, der har boet en årrække i EU eller USA. Der har de taget en formel uddannelse og fået erhvervserfaring, inden de er rejst hjem for at starte egen virksomhed i Bangladesh.
 • Viser tydelige evner for at kunne tage halvfærdige idéer og selv have den nødvendige innovation til at kunne færdiggøre dem til komplette løsninger.

Bangladesh er interessant for danske virksomheder i øjeblikket. Det er nemlig muligt i øjeblikket at søge om Danida støtte, hvis man som dansk virksomhed er villig til at starte et joint-venture op sammen med en eksisterende lokal virksomhed. Flere har allerede gjort det med succes, men hvis det skal være et joint-venture, hvor den lokale partner bidrager konstruktivt, så er der brug for en ligeværdig partner med et højt niveau af selvstændighed, visioner og innovation.

Og det finder man i Bangladesh.

One thought on “Nye muligheder for outsourcing og joint-ventures i Bangladesh

 1. Hi admin, i must say you have high quality posts here.
  Your website can go viral. You need initial traffic only.
  How to get it? Search for; Mertiso’s tips go viral

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *